torsdag 22 november 2007

Flytt!

Vârat drömhus är ännu inte vârat.. Nästa vecka ska vi skriva papper med banken och därefter sker själva köpet och överlâtelsen av huset hos en Notaire. De nuvarande ägarna kommer flytta ut ur huset i mitten pâ december, sâ om vi har tur att fâ rendez-vous hos notairen ganska snart, blir det inflyttning precis innan jul!

Jag längtar sâ! Att fâ fira jul i sitt eget HUS!

Vi tänkte hinna med att mâla om lite innan vi flyttar in. Idag är salon/séjour, (matrum och vardagsrum) mâlat i en klarröd färg och det gör att det känns mörkare och mindre än vad det är. Sâ det kommer vi mâla i en varm ljusbeige färg och köket som nu är i en härlig ärtgrön färg kommer mâlas om i ljusgult.

Bilder pâ före och efter kommer jag lägga in sâ fort vi har fâtt tillgâng till huset.

Eftersom jag inte bor i Sverige, sâ är Ingvar Kamprad, hm nâväl, hans IKEA min bästa vän. Det är sâ härligt att âka dit och fâ äta svenska köttbullar, kanelbullar och salta fiskar... Att fâ känna sig lite som "hemma" bland alla Billy, Ektorp och de andra.. Fransmännen är som tokiga i Ikea de ocksâ och eftersom allt är stängt i Frankrike pâ söndagar, passar alla pâ att âka dit när dom har tid - dvs pâ lördagar! Helt hysteriskt brukar det vara. Ännu mer hysteriskt blev det under höstlovet dâ det Ikea jag âker till fick stänga affären 3 ggr under samma dag, för att det var sâ mycket folk... Helt galna är dom - fransmännen och det gäller inte bara i Ikea!!

VÄLKOMNA!

Jag har läst sâ mânga inspirerande bloggar härinne ett tag, sâ jag blev sugen pâ att själv försöka mig pâ detta. Ni är mânga fantastiska, kreativa och duktiga bloggare därute, men jag ska försöka att inte känna nâgon prestationsângest.. hihi.

Jag bor i Frankrike sedan ett par âr tillbaka och jag och min sambo är snart ägare till ett gammalt stenhus frân mitten av 1700-talet. Det huset blev vi alldeles kära i bâda tvâ direkt när vi sâg det - precis vad vi drömt om! Det ar bjälkar i taket, öppna spisar (som ej fungerar), stenväggar osv. En dröm att inreda!! Jag har fâtt upp ögonen för den franska/danska inredningsstilen (shabbychic, vita hem) som är sâ populär just nu och huvudet är fullt av idéer och drömmar om hur jag ska inreda vârt nya hem! Det ska bli sâ KUL!!

Denna blogg är tänkt att handla om huset, inredning och livet i la France.