tisdag 27 november 2007

Dagens inspiration...

Här är ett litet urval pâ saker jag tycker om frân Country Style:




Apropâ bilar och bilkörning

Mâste bara visa upp hur ett franskt körkort ser ut! Detta är bara framsidan, resten vecklar man ut som ett dragspel och notera att det är i..... papper och ej i naturlig storlek - det ar större! Plastomslag fâr man själv köpa till om man vill hâlla sitt körkort i nâgorlunda skick...



Känns jätteseriöst att veckla in och ut denna viktiga identitetshandling... Det känns nästan som att knalla omkring med ett sâdant här:

Bilar alltsâ....

En dag i förra veckan när jag âkte hem frân jobbet, sâ hände det som inte fâr hända just nu.. När jag stod och väntade för grönt vid ett rödlyse, började det ryka under motorhuven pâ min bil och det ordentligt.... Personen i bilen bredvid blev alldeles till sig och vinkade frenetiskt för att uppmärksamma mig pâ min stackars bil - som om jag inte sâg det själv lixom.

Jag körde in pâ en liten gata bredvid och stannade pâ det första lediga stället. Det rykte och läckte brunt mojs pâ undersidan... Hm, det bâdade inte gott alls... Gjorde det nog mânga gör i det läget - ringde min sambo och halvskrek skräckslaget att min bil nog snart tar eld!! Han satt cool-lugn pâ jobbet och försökte lugna ner mig och sa att jag var tvungen att putta bilen in pâ en parkeringsplats.. Va??? Vet han inte hur pinsamt det är?? Som tur var kom en person och hjälpte mig med puttandet, medan jag satt och styrde ratten. Det kan jag gâ med pâ......

Sâ igâr blev min bil inrullad till ett garage som fick titta pâ vad det är för fel... Svaret fâr vi idag om det ar reparerbart eller om den är redo och skickas till bilkyrkogârden.
Men konsekvensen vet jag redan, nu blir det nog ingen ny soffa till vârt nya hus....

Det borde vara förbjudet för bilar och annat att gâ sönder sâ här nära jul!!