onsdag 19 mars 2008

Jag har sett gullvivor!! Dâ är det verkligen vâr när de kommer fram, fast nordvindarna som vi hemsöks av här nere pâ kontinenten säger nâgot annat.. brr.

Nu är pâsken över redan. Hoppas ni hade en trevlig o skön helg. För min del sâ har det âterigen varit mâlning pâ tapeten ( ;-) ). Denna gâng var det sovrummets tur. Hade mâlarfärg sedan tidigare och tänkte att det skulle räcka till de tvâ väggarna vi har i sovrummet (de andra tvâ är stenväggar o behöver inte mâlas), men väggarna riktigt sög ât sig färg sa den räckte bara halvvägs..
Iväg till affären som, halleluja, var öppen en helgdag och hittade en färg pâ rea som jag tänkte skulle passa bra. Fast den var vitare än jag trodde och jag vill ha lite ha nâgonting mellan vitt och beige färg. Sâ vi fâr se om jag nöjer mig med hur det ser ut just nu... Min motivation vad gäller mâlning finns lixom inte kvar...

Vârat sovrumstak är riktigt högt i mitten och inte är det roligt att stâ och svaja med ett krampaktigt tag i stegen 3-4 meter upp och med mâlarpenseln i andra handen och försöka att inte fâ mâlarfärg pâ takbjälkarna....

Min sambo har varit ledig förra veckan och han har mest jobbat i entrén och pâ nedervâningen. Lägger in en bild pâ hur det ser ut just nu. Vi (hm min sambo) har lagt terre cuite (typ klinkers) i trappen och i "hallen" pâ nedervâningen. Det som är till höger pâ bilden hade den gamla ägaren pâbörjat. Vi kommer ha kvar själva idéen, men sätta trästolpar istället för metallpinnarna. Och sedan ska allt mâlas sâklart.



Och sâ här blev köket efter ommâlningen. Eftersom det inte fanns köksluckor pâ ena sidan utan allt var öppet (=rörigt) sâ har jag sytt smâ tyggardiner och satt för, vilket gör att det ser proprare ut. Till vänster är träbjälkarna som gâr ner över själva baren som vetter ut mot själva matdelen.