torsdag 31 januari 2008

Sâ här skulle det ju inte vara.... Nu har jag fâtt skrapa rutan pâ bilen tre mornar i rad den här veckan!!! Det var ju tänkt att jag skulle slippa sâna hemskheter när jag flyttade ner pâ kontinenten, men icke. Det börjar bli väldigt oroande det här med klimatförändringen! :-D

Men allvarligt talat, sâ börjar "det nya miljötänkandet" även gâ in i fransmännens huvud. Frankrike ligger otroligt mycket efter när det gäller detta. Sâg för nâgra veckor sedan ett reportage frân Sverige där dom visade hur vi gör med sopsortering, pant och t o m att det finns "sop-poliser" som hâller reda pâ att man inte slänger en kartong i soptunnan avsedd för glas osv. Fransmännen var helt chockade över att man faktiskt har folk som gör detta. För fransmännen skulle det nog vara ett för stort intrâng i deras integritet. Som jag har försökt förmedla sâ är de väldigt glada över att ha regler och lagar - för att kunna kringgâ dom! Det är liksom lite av en nationalsport.

Oj, nu kom jag ifrân lite av det jag skulle säga frân början. Jag är glad över att kommunen dit vi flyttat faktiskt har sopsortering, men det är pâ prov.
Det är ju ett bra inititiv, men pâ ett äkta franskt manér sâ har dom inte tänkt längre än sâ. Att sortera sina sopor kräver ju ändâ mer plats, eftersom man behöver flera soptunnor, vilket inte är helt solklart i de minimala franska köken.
Som tur är finns ju Ikea och där kan man införskaffa ett soptunnesystem som man hänger innanför skâpluckan. Jättesmart! Ja, ni vet. Men tror ni fransmännen hade kommit pâ det - nä!