måndag 18 februari 2008

Hoppas ni har haft en skön helg! Min var bra, lite stressig i början, men sedan lugnade det ner sig. Jag har tidigare berättat om de kalla och ruggiga mornar vi har haft nu här ett tag, skrapa rutan pâ bilen har blivit ett naturligt inslag i morgonruschen.

Men pâ dagarna sâ värmer solen riktigt skönt och vi börjar sâ smâtt inse att vi faktiskt numera har en egen trädgârd och härja i. Det har tidigare varit fullt sjâ att fâ allt pâ plats efter flytten och mâla om de hemska väggarna i salongen (salon = vardagsrum, matrum) och köket. Sâ vi har inte haft tid att ta tag i trädgârden ännu. Men nu med solens ankomst sâ tog vi tillfället i akt.

Îngen har väl gjort nâgot ât trädgârden pâ myyycket länge. Just nu är den ganska vild, med 6 olika fruktträd; äpplen, päron, körsbär och aprikosträd. De kommer ge en härlig svalka i sommar när det är 35° varmt - i skuggan. Men resten är mest högar av jord, ogräs och oändligt mycket murgröna. Sâ det vi börjar med att göra är att riva bort sâ mycket murgröna vi bara kan. De envisa rackarna växer sig ju fast överallt och i stenmuren vi har och lâter vi de sitta kvar, förstörs den. Sen ska jorden vändas och rabatter göras i ordning. Sâ vi har att göra..... Men kul är det!

Men jag mâste berätta att de gamla ägarna var sâ snälla och lämnade jättefina utemöbler i järn i lite gammaldags stil. Blâa är stolarna och bordet, men de ska ju sâklart bli vitmâlade. Kommer bli härligt att sitta i en stol i sommar, med ett korsord och en kopp kaffe. Fattas bara kanelbullar *blink blink till mamma, som gör världens godaste*.